Friday, June 22, 2012

Mannen met geld bezorgen hun vrouw meer orgasmes

Slecht nieuws voor mannen in deze sombere economische tijden: volgens de Sunday Times wordt het aantal orgasmes dat een vrouw tijdens de seks krijgt mede bepaald door de financiƫle positie van de partner. Met andere woorden, meer geld betekent voor de vrouw meer plezier in bed.

Grootste lifestyle-onderzoek

Dat ontdekte de universiteit van Newcastle op basis van een van de grootste lifestyle-onderzoeken ooit, waarbij in China 5.000 mensen langdurig werden ondervraagd over hun leven en gewoontes. Van de 1.534 vrouwen die aan de studie deelnamen zeiden 121 altijd een orgasme te hebben, 408 bereikten 'vaak' een climax, nog 762 kwamen 'soms' klaar en bij 243 vrouwen bleef het hoogtepunt altijd buiten bereik.

Seksuele beleving
Dat verschil in seksuele bevrediging heeft vanzelfsprekend een heleboel redenen, maar volgens dr. Thomas Pollet, een psycholoog aan de universiteit van Newcastle, "neemt het aantal orgasmes dat een vrouw bereikt toe naarmate het inkomen van de partner hoger is. Want als zijn financiƫle situatie beter wordt, heeft dat een positief effect op de seksuele beleving van de vrouw."

"Investeer in mij"
Maar volgens de Amerikaanse psycholoog David Bush "geeft een vrouw die een orgasme bereikt met een 'kwalitatieve' partner daarmee het signaal dat hij niet hoeft te vrezen dat ze een ander zal kiezen. In feite zegt ze: 'ik ben loyaal, dus investeer in mij en in mijn kinderen'.

No comments:

Post a Comment